Tips til at køre bil i USA

Mange drømmer om at leje en bil og køre rundt i USA, mulighedernes land. I USA kan du finde alle de typer af områder, byer og landskaber du kunne drømme om, og med en bil har du den ultimative frihed og fleksibilitet til at kunne se de ting du vil, og bruge lige så lang tid som du mener der skal til hvert enkelt sted i landet. Men at køre bil i USA er en væsentlig anderledes oplevelse end at køre i bil i Europa, og det vil vi prøve at guide dig igennem i denne artikel med et par tips til billeje og kørsel i USA.

 

1)      Væn dig til automatgear

I Danmark er vi vant til, at biler per standard er udstyret med manuelle gear, men i USA er det lige modsat. De fleste biler du vil opleve at skulle leje i USA vil have automat gear, og det behøver du bestemt ikke lade dig skræmme af. Automatgear gør det lige det nemmere og mere afslappende for dig at køre bil, og giver den ellers trætte koblingsfod en pause. En bil med automatgear vil være din ven i situationer og steder hvor der er stejle bakker, hvad enten du skal op eller ned. Vær dog altid opmærksom på gear når du kører bjergkørsel, her skal man passe på ikke at overophede bremserne og lade gearene bremse for en.

 

2)      Bliv ven med fartpiloten

USA er hjemstedet for nogle særdeles lange strækninger som skal køres i bil, og her kan fartpiloten være en stor hjælp til dig som chauffør. En fartpilot kontrollerer bilens hastighed ved at overtage speederen og holde den fart som er indikeret. Systemet skal primært bruges til de lange strækninger, og kan altså ikke anbefales hvis du derimod ligger og kører i by.

3)      Miles og meter

I USA benytter de en anden målingsenhed end vi gør herhjemme, de bruger nemlig miles fremfor meter. Det kan hurtigt hyle dig ud når du kører på vejen og ser skiltene med miles, men hvis du benytter en GPS har du valgmuligheden om hvordan den skal vise enheden, og du kan altså dermed vælge meter fremfor miles.

 

God fornøjelse med din bilkørsel i USA!

Der er lukket for kommentarer.