Livet et andet end bonsai træer

Her på det seneste har vi måtte sande, at livet er andet end bonsai træer. Efter at have haft et godt og stabilt job igennem mange år, oplevede jeg det, som mange andre danskere også har været ude for – nemlig at miste deres job. I mit tilfælde kom det som lidt af et chok, da der ikke har været udmeldinger om, at der var en fyringsrunde under opsejling.

Heldigvis havde jeg været i virksomheden igennem en længere årrække, så jeg havde en fornuftig opsigelsesperiode, så jeg havde mulighed for, at finde noget nyt. Desværre var det ikke let, så da min sidste arbejdsdag nærmere sig, kunne jeg godt fornemme, at jeg ikke ville kunne nå at finde et nyt arbejde. Vores økonomi var på det tidspunkt temmelig anstreng. Vi havde netop lavet en del om i haven og været ude og rejse i længere tid, så vores opsparing var rekord lav. Min partner tjener fornuftigt, men uden to indtægter, er det svært at få det hele til at række til sidst på måneden.

Derfor begav jeg mig ned i banken og spurte om de kunne låne os et beløb, eventuelt med sikkerhed i vores hjem, men det gik de desværre ikke med til. Så vi måtte ud og finde alternative muligheder og efterhånden, som min sidste arbejdsdag nærmede sig, blev vi mere og mere desperate, for pengene ville helt sikkert slippe op i slutningen af den efterfølgende måned.

Derfor giv vi på nettet og undersøgte de forskellige muligheder. Vi faldt hurtigt over Pengeautomaten, som virkede som en seriøs virksomhed. Efter lidt regning på, hvad det ville koste, besluttede vi os for at låne pengene. Da min partner tjente over minimumsbeløbet var det ikke et problem at låne pengene, så efter en lille uge tikkede de ind på kontoen. Sikke en skøn følelse! Nu havde vi i det mindste penge til de næste par måneder.

Lykken tilsmilede os, for efter lidt over en måned efter min afsked med min daværende arbejdsplads, blev jeg tilbudt et nyt spændende job, som jeg glædeligt sagde ”ja tak” til.

Pointen med dette indlæg
Selvom det hele ser sort ud, så finder man altid en løsning. Det er måske ikke den optimale løsning, men det er en løsning, der får en videre på den anden side. Vi mangler stadigt at betale lidt penge af på vores lån og det kom da også til at koste nogle tusinde kroner, men når alt kommer til alt, så holdt vi humøret oppe og klarede os igennem den svære periode! Og er det egentligt ikke det, der betyder noget? Vi oplever jo alle modgang engang i mellem, men det er vel vores evne til at komme videre, der definere os, som de mennesker vi er. Nu er humøret atter højt, så mon ikke vores flotte bonsai træer får lidt ekstra kærlighed det næste stykke tid.

Der er lukket for kommentarer.